Bieren

Zeeuwsch Tafelbier De Piek

Sixpack Assortiment Blond


Steun podium De Piek in Vlissingen, maak kennis met Brouwerij de Plataan uit Ovezande & proost op het Goede Leven!


Over het bier

Voor kennismaking van het Zeeuwsch Tafelbier is er niet een biertje gebrouwen, maar wel drie soorten! De vrijheid en inspiratie van de brouwer hebben er toe geleidt dat u kunt genieten van de volgende blond bieren.

Pittig Blondje, een blond biertje van 7,9% met spannende tonen van Sechuan peper, durf jij het aan?

Daarnaast een zomers blond bier met een alchohol percentage van 7,0% die onder de naam gaat van Zomers blond. Met sinaasappel en gemberwortel maakt dit de ideale dorstlesser van jouw (na)zomer. 

Last but not least hebben voor u Tante Kori Anders Blond, een eigenwijs blond bier van maar liefst 8,3% alcohol. Zoals de naam al doet vermoeden is dit bier gebrouwen met korianderzaad. 

"Het is mogelijk een  sixpack te bestellen van drie bovenstaande bieren bevatten of een sixpack met een combinatie van Tante Kori Anders en Zomers Blond"

Brouwerij de Plataan

Al 30 jaar brouwt Jan Willem Zeijseink als hobby speciaalbier, maar sinds voorjaar 2020 mag hij zijn bier ook officieel verkopen.

Brouwerij De Plataan brouwt speciaalbieren op zeer kleine schaal: Tripel, Weizen, Witbier en OPA (Ovezande Pale Ale). Daarnaast worden er seizoensbieren gebrouwen. Capaciteit is zo’n 100 flessen per week. Partner Nel Verhoeven helpt Jan Willem naast haar werk met de financiële administratie en de Facebookpagina.

Podium de Piek

Podium De Piek bestaat sinds 1970 als podium voor popmuziek en andere culturele uitingen. 

Sinds 2018 word De Piek gedraaid door een zelfstandige organisatie die volledig bestaat uit vrijwilligers. Dit resulteert in een volwaardig programma voor een grote diversiteit aan publiek. We programmeren (inter)nationale en lokale bands, muzikanten & artiesten, vaan meerdere keren per week.

De Piek is ook een podium waar nieuw & jong talent zich kan ontwikkelen en presenteren aan publiek, bijvoorbeeld tijdens onze maandelijkse jam sessies.


Over Zeeuwsch Tafelbier


Zeeuwsch Tafelbier is een initiatief van Tafelronde 26 Walcheren, onderdeel van Round Table The Netherlands.

Ons doel is het ondersteunen van lokale organisaties, goede doelen en kleine brouwerijen.

Wij streven naar een laagdrempelige manier voor lokale initiatieven om gelden op te halen voor het realiseren goede doelen.